sertare din lemn: proces de fabricare si utilizari

Lemnul de foioase
Lemnul de foioase posibilitati de utilizare
martie 28, 2018
panouri din lemn de esenta tare
panouri din lemn de esenta tare
mai 8, 2018
Show all

sertare din lemn: proces de fabricare si utilizari

sertare din lemn

sertare din lemn

Aspectul placut, natural si cald, precum si durabilitatea sa in timp, fac din lemn o materie prima foarte apreciata si solicitata la realizarea diverselor tipuri de mobilier in special Sertare din lemn.

Din lemn se poate fabrica mobila lemn masiv la set, format din mai multe corpuri, dar si unitati individuale, cum ar fi dulapuri, mese, noptiere, blat bucatarie, comode etc. De asemenea, se mai poate executa mobila lemn masiv multifunctionala (in care piesele se transforma, in functie de necesitati) sau modular (module sau unitati separate care compun un ansamblu si care pot fi asociate si montate dupa dorinta utilizatorului). Fiind un material versatil si usor de prelucrat, lemnul se foloseste si la fabricarea unor piese de mobilier care pot fi utilizate ca atare sau care intra in componenta unui ansamblu de mobilier, iar in aceasta categorie intra si sertarele.

Particularitati sertare din lemn

sunt in stransa legatura cu spatiul in care sunt utilizate. De exemplu, sertare din lemn care intra in componenta mobilierului de bucatarie trebuie sa reziste bine in conditii de umiditate, la fel ca celelalte componente ale mobilierului. Astfel de sertare pot fi dotate cu diverse accesorii astfel incat sa valorifice mai bine spatiul si sa asigure o utilizare mai usoara. Atunci cand se opteaza pentru mobilier la comanda, se pot alege sertare cu extractie totala (la utilizarea unui sertar cu extractie partiala se pierd aproximativ 10 cm). Sertarele adanci pot avea protectie laterala din sticla impotriva caderii obiectelor depozitate. Pentru o inchidere silentioasa, sertarele pot fi dotate cu amortizoare

Lafor produce mobila lemn masiv din cherestea foioase, cum ar fi fag, stejar, cires, paltin, nuc, salcam si frasin. Compania detine o fabrica de cherestea foioase dotata cu utilaje moderne, cu grad mare de automatizare (ferastrau panglica Artiglio, ferastrau panglica twin, MEM France, transportoare automate pentru cherestea foioase, multilama cu panze mobile si statie de sortare si pachetizare). Capacitatea de debitare este de cca 100 mc bustean esente tari (de ex., fag, stejar, paltin), intr-un schimb de 8 ore. Capacitatea de uscare a cherestelei este de cca 1,200 mc, 10 camere de uscare cu volume cuprinse intre 50 mc si 150 mc fiecare, cu programe automate de uscare asistate de computer. Capacitatea de aburire a cherestelei este de 80 mc pe sarja. Sectia de prelucrare a cherestelei este dotata cu utilaje specifice. Capacitatea de prelucrare este de cca 900 mc lunar, produs finit. Dupa uscare, cheresteaua este prelucrata mecanic. Printre piesele de mobilier produse de Lafor se numara biblioteci, paturi, noptiere, mese, rafturi si sertare.

Sursa foto: www.pixabay.com