Tehnologie

Tehnologie

Lafor producator integrat:

Detine controlul procesului de productie de la achizitia de busteni si pana la productia de mobila lemn masiv. In acest fel putem livra cantitatile cerute, la termenele stabilite si putem garanta calitatea produselor noastre.

Lafor achizitoneaza bustenii necesari productiei de cherestea, panouri lemn masiv, scari interioare si mobila de la diverse firme, sortati, fasonati, la drum auto. Majoritatea lemnului achizitionat este certificat FSC®.

 

Lafor este certificat FSC®, ISO 14001 si 18001.

Tehnologie

Capacitatea de uscare cherestea foioase

este de cca 1,200mc; 10 camere de uscare cu volume utile cuprinse intre 50mc si 150mc fiecare, cu programe automate de uscare asistate de computer. Agentul termic este furnizat de un cazan de apa calda alimentat automat cu rumegusul si praful de lemn produs de sectia de mobila lemn masiv si panouri lemn masiv.

Capacitatea de aburire cherestea foioase

este de 80mc pe sarja; doua camere de aburire cu capacitate de 40mc fiecare. Agentul termic este furnizat de un cazan alimentat automat cu rumegusul si praful de lemn produs de sectia de mobila lemn masiv, blat bucatarie si panouri lemn masiv.

Sectia pentru prelucrare cherestea foioase de export,

dotata cu utilaje specific are o capacitate de prelucrare de cca 900mc lunar, produs finit. Cheresteaua este prelucrata mecanic dupa uscare, rezultand pachete de culoare uniforma, marfa exceptional calitativa cu aspect commercial impecabil.

Fabrica panouri lemn masiv, blat bucatarie, scari interioare si mobila lemn masiv

este prevazuta cu doua fluxuri tehnologice pentru productia de panouri lemn masiv, tocatoare pentru bucatarii, blat bucatarie, scari interioare, trepte, parchet si dusumele din lemn masiv. Detinem si un centru de prelucrare cu comanda numerica pentru productia de mobila lemn masiv.

 

Tehnologie

Lafor ofera cherestea foioase cu latimi fixe:

Acest tip de cherestea foioase poate fi folosita pentru productia de mobila lemn masiv sau pentru productia de usi din lemn masiv avand avantajul unui randament de 100% sau pierdere zero dupa spintecare. Producem cherestea foioase cu latimi fixe, la cererea clientilor.
Tehnologie

Lafor detine o fabrica de cherestea foioase moderna

dotata cu utilaje de ultima generatie, cu grad ridicat de automatizare: 

Ferastrau panglica Artiglio fabricatie 2007, ferastrau panglica dublu MEM, productie 2013, transportoare automate pentru cherestea foioase, multilama cu panze mobile si statie de sortare si pachetizare cherestea foioase.

Capacitatea de debitare este de cca 100mc bustean esente tari (fag, stejar, paltin) intr-un schimb de 8ore.