Panouri Lemn Masiv

Lafor producator certificat FSC panouri lemn masiv:

aceste panouri sunt din ce în ce mai importante ca o alternativă la alte placi din lemn folosite in sectoarele de amenajări interioare și industria mobilei, în special în gama produselor de calitate superioară.

panouri lemn masiv produse de catre Lafor. s-au stabilit ferm în această zonă deoarece îndeplinesc toate standardele vizuale și tehnice necesare. Lamelele sunt atent sortate pe clase de calitate si culoare; ca urmare panourile au un aspect atractiv, consistent și uniform.

procesul de lipire face ca materia primă care este lemnul sa-si păstreze toate caracteristicile naturale și, în plus, devine mai stabilă și mai durabilă. Mai mult decât atât, cherestea foioase lipită pe canturi continuă să aibă caracteristicile naturale ale lemnului masiv, dar reacția la umflare, contracție, deformare și încovoiere este minimizată printr-un proces adecvat de prelucrare, inbinare și lipire. Cu toate acestea, fluctuațiile severe ale temperaturii și umidității pot provoca reacțiile menționate mai sus.

Panouri Lemn Masiv

Aplicatii:

mobila, bancuri de lucru, blat bucatarie, banci, trepte pentru scari interioare, balustrade și stâlpi, tocatoare pentru bucatarii, sertare, pervazuri pentru ferestre.

Tipuri si dimensiuni:

– panouri nimbinate in dinti (din lamele din lemn de esenta tare, latimea lamelei fixa)

– panouri din lamela intreaga (realizate din lamele cu lățime aleatorie 40-100mm)

Imbinate in dinti:

– grosime panouri: 18/19/20, 26/27, 38/40, 43 mm sau personalizate

– lungimi panouri: până la 4600 mm

– lățimi panouri: până la 1300 mm

Lamele intregi:

– grosime panouri: 18/19/20, 26/27, 38/40, 45mm sau personalizate

– lungimpanourii: placi de mobila până la 2500mm, scari interioare, trepte scari și contratrepte 900-1800mm

– lățimi panouri: până la 1300 mm

mai putem produce: blat bucatariecherestea foioasemobila lemn masiv

Specii folosite

– fag natural (neaburit), fag (aburit), inima rosie de fag (rustic), stejar european, paltin european, frasin, cireș natural sau aburit, salcam aburit, sorb, tei

Panouri din lemn masiv inbinate in dinti sau lamela intreaga

 

Panouri lemn masiv clase de calitate:

clasa A / B – panouri pentru mobila

– fata A : clar fara inima rosie ( de fag), fara noduri, fara decolorare, structura si culoare consistente, stejar fara alburn

– fata B (partea de jos): fără inimă roșie, fără noduri, decolorări naturale, stejar cu lemn de sapun.

clasa B / B – panouri

– fata A: fasii mici de inimă roșie ( de fag), fără noduri, decolorări naturale, fasii de alburn permise la stejar

– fata B (partea de jos): inima roșie permisă, mici noduri, decolorări naturale, alburnul permis la stejar, punerea permisă.

Clasa B / C – panouri

– fata B: benzi mici de inima rosie permisa (lde fag), fara noduri, decolorari naturale, alburn permis la stejar

– fata C (partea de jos): inima roșie permisă, noduri mici, decolorări naturale, alburnul permis pentru stejar, permis

gradul C / C ( panouri cu inima rosie )

– fata C: fag natural, inima roșie, dorită decorativ, decolorări permise, noduri și lovituri minerale.

– fata C (partea de jos): fag natural colorat, inima roșie sunet decorativ dorit, decolorări permise, noduri și greve minerale, chituire permisa.

mai putem produce: blat bucatariecherestea foioasemobila lemn masiv

Adeziv folosit:

in lipirea de panouri lemn masiv se utilizează clasa de adeziv de înaltă calitate și marca D3 – conform EN 204. Aceste panouri pot fi folosite in zonele interioare cu impact regulat, pe termen scurt, de scurgere a apei sau a apei condensate și / sau impactul umidității ridicate (blat bucătărie, blocuri de măcelărie).

pentru aplicații în aer liber, protejate de condițiile atmosferice, folosim adeziv D4 sau adeziv poliuretanic. De asemenea, pentru aplicații în exterior (trepte de scări, terase) oferim un profil de cant special pentru a spori rezistența la lipire.

Umiditate:

in momentul în care panourile sunt gata de livrare, umiditatea este de 8 +/- 2%. Acesta este conținutul de umiditate în echilibru al panourilor utilizate în condiții normale în medii cu temperaturi de 20 ° C și umiditate de 55%.

Depozitare:

.

transportul sau depozitarea pot duce la cresterea umiditatii la panouri. Este extrem de important să se aibă grijă de condițiile climatice constante, în timpul depozitării și prelucrării. Depozitarea de panouri trebuie făcută în încăperi închise, cu umiditate si temperature constante. Panourile trebuie acoperite și așezate pe o suprafață plană. Luați în considerare faptul că această contracție – și umflarea este în intervalul de aproximativ 0,6% la 1% schimbare în umiditate. Prin urmare, se recomandă să se aclimatizeze noul mediu, înainte de începerea procesării ulterioare.

perioada de productie panouri. Dimensiuni standard: aprox. 2-3 săptămâni.

panouri lemn masiv cu dimensiuni și specii speciale: aprox. 4-5 săptămâni.

mai putem produce: blat bucatariecherestea foioasemobila lemn masiv

Lafor producator certificat FSC® Panouri Lemn Masiv

producator integrat; detine controlul procesului de productie de la achizitia de busteni si pana la productia de mobila lemn masiv. In acest fel putem livra cantitatile cerute, la termenele stabilite si putem garanta calitatea produselor noastre.